FROM PAST TO PRESENT; TRADITIONAL ARCHERY IN THE WORLD

26.06.2022 11:30

Prof. Mehmet Turkmen, President (Director of TSG Research Institute at Manas University, KGZ and Mus Alparslan University) ve Asst. Prof. Adem Kaya, General Secretary (Sport Management at Bowie State University, USA) düzenlediği Dünyada Geleneksek Okçuluğun Geçmiş ve Bugünü konulu panele MAUN Rektörü Sayın Fethi Ahmet Polat ve GESOM Müdürü Dr. Esra Çıplak katılım sağladılar. 17 ülkeden katılımın gerçekleştiği ve Türkiye'den 7,  yurt dışından 36 araştırmacının iştirak ettiği panel zoom üzerinden canlı yayın olarak uluslararası olarak takip edildi. Tarihi seyri anlatılan geleneksel okçuluk sporunun sinema, kültür, yapım teknolojisi gib pek çok konuda alanında uzman araştırmacı bilgi teatisinde bulundu. Asst. Prof. Esra Ciplak ise Socio-Cultural Place Of Bow And Arrow In Turkish Cultural History adlı sunumunu gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından 2 oturumda gerçekleşen panelin Muş Alparslan Üniversitesi dışında diğer paydaşları Manas University, Bowie State University, World Ethnopsort Confederation oldu.