02.03.2024 Tarihinde Olacak Yozgat Bozok Üniversitesi 5. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması (Tarih İçin Bir Ok At) için Yola Çıktık...

28.02.2024 21:27

Üniversite Toplulukları;

a) Yarışmacıların üniversitenin öğrencisi olması ve topluluğa üye olması gerekmektedir.

b) Yarışmacılarda lisans şartı aranmamaktadır ancak ıslak imzalı ögrenci belgesi ibraz etmek zorundadırlar.

c)  Üniversite kulüp ve toplulukları yarışmaya en fazla 4 takımla katılabilirler. Takımdaki yarışmacı sayısı 4 olmalıdır. Kulüpler en fazla 2 erkek takımla yarışmaya katılacaktır.

d) Yarışmacıların kıyafetleri, TGTOF tarafından belirlenmiş Kıyafet Talimatnamesine uygun olmalıdır.

e) Yarışmacılar zihgir veya sadece başparmaklarını koruyan malzeme kullanabilirler. Sol ele eldiven benzeri herhangi bir eşya takmaları yasaktır.(sol elle atanlar için sağ ele takılması yasaktır.)

f) Kullanılacak yayların geleneksel tip olması gerekmektedir. (mürekkep ve lamine yay)

g) Ahşap oklar kullanılacaktır. Adi ve ahşap başpare gez oklar kullanılması zorunludur. Pencereli yay, karbon ok ve plastik tüy kullanımı yasaktır.

h) Yarışmacıların oklarının üstüne isim yazması zorunludur.

i) Yalnızca başparmak atış stilinde ve oku şast tarafından gezleyip atış yapabilirler. Başparmak atışı dışındaki atışlar kabul edilmeyecektir.

j) Üniversite toplulukları kendi aralarında sıralamaya tabi tutulacaktır. Erkek ve kadın takım sıralanmasında ilk 3’e giren takımlara ödül verilecektir.

k) Yarışmaya katılan bütün kulüp ve topluluk yarışmacılarının bireysel sıralamasında ilk 16'ya kalan kadınlar ve erkekler için eleme usulüyle* ilk üç belirlenecek, ödüllendirilecektir.

18 YAŞ ÜZERİ ÜNİVERSİTE VE GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU TOPLULUĞU YARIŞMACILARI İÇİN KURALLAR

a. 10.71 metre, 14.53 metre ve 19.23 metrelerden atışlar yapılacaktır.

b. Takımlar 4 kişiden oluşacaktır.

c. Erkek ve kadın takımları olarak ayrı ayrı yarıştırılacaklardır.

d. 10.71 metreden 5 ok 2 tur , 14.53 metreden 5 ok 2 tur ve 19.23 metreden 5 ok 3 tur şeklinde yarışılacaktır.

e. Tüm atışlar standart puta üzerinden kafa 3 puan ve diğer kısımlar 1 puan şeklinde olacaktır. Takım atışlarından sonra yarışma günü (gerekli görülürse 2.günü ) bireysel elemeler ( kadınlarda ilk 16’ya giren yarışmacılar ve erkeklerde ilk 16’ya giren yarışmacılar arasında olacak) ve ödül* töreni yapılacaktır.

m) Üniversite adına yarışan, ve sıralamada Erkek ve kadın takım sıralanmasında ilk 3’e giren takımlara ödül verilecektir.

Sıra No Bölge Kulüp Adı Kişi Adı Soyadı Kategori Adı Puta No Puta Serisi

74 ÜNV MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MEHMET SUBAŞI BÜYÜK ERKEKLER 4 .Grup 4 B

75 ÜNV MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ABDÜLKADİR SUBAŞI BÜYÜK ERKEKLER 4 .Grup 4 C

76 ÜNV MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ABDULSAMET ÜSTÜNDAĞ BÜYÜK ERKEKLER 4 .Grup 4 D