Okçuluk Tarihi ve Günümüzde Okçuluk Çalışmaları

07.11.2023 20:28

MAUN Okçuluk Topluluğu öğrencileri, Nurcan ERENER (PDR Öğrencisi) ve Mahsum DARGIN (İlk ve Acil Yardım Bölümü Öğrencisi); Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Esra ÇIPLAK öncülüğünde Okçuluk Tarihi ve Günümüzde Okçuluk Çalışmaları konulu seminer verdiler. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında yapılacak faaliyetler, çalışma alanı ve çalışma planlaması gibi konuların da konuşulduğu programda Nurcan ERENER, Selçuklu Okçuluğu ve Günümüzde Okçuluk başlıklı sunumunda ok ve yayın kullanım alanları, tarihi süreçte önemini anlatırken Mahsum DARGIN ise Geleneksel ve Olimpik Yaylar hakkında bilgi verip yay kurulumunu gösterdi. Ok çeşitlerini anlatan öğrencimizden sonra Dr.Öğretim Üyesi Esra ÇIPLAK öğrencilerin sorularını cevaplarken aynı zamanda okçuluk ile ilgili istihdam alanlarından söz etti. Programa teşrif eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ öğrencilere; Muş Alparslan Üniversitesinin öğrenci odaklı butik bir üniversite olduğunu anlatırken kariyer planlamalrında öğrencilerimize yol gösterdi. Bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken KARADAĞ, sanat ve spora dair örneklerle öğrencilerle hasbihal etti. Doç. Dr. Atike YILMAZ ise öğrencilere spor alanları ve aktiviteler ile ilgili bilgi verdi. Program, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ALİCAN’a gıyaben teşekkür edilerek son buldu. Semineri sunan Nurcan ERENER, Mahsum DARGIN‘a ve takdimi yapan Gülhan ASLAN’a teşekkür belgeleri verildi.